Tanssi kohti elämää!

kehonomi osteopatia valmennus hieronta kamppi helsinki

Heips.
Taas olisi aika pistää uutta tekstiä tulille. Eilen tuli törmättyä uutiseen jossa Helsingin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan tutkija Hanna Poikonen kertoo tanssin vaikutuksesta ihmiseen.
Voit lukea artikkelin tästä linkistä.

Indeed. Samaa mieltä olemme että tanssi on yksi parhaista tavoista kehittää aivoja kokonaisuutena. Aistimukset pakottavat aivojen eri osat reagoimaan ja tanssi tekee ihmiselle hyvää psykomotorisesti. Tanssi sopii niin nuoremmille kuin vanhemmillekin.

Tutkimus joka julkaistiin Frontiers in Human Neuroscience:ssa viime vuonna, tutkittiin tasapainon ja hippokampuksen volyymin muutoksia vanhemmilla 63-80 -vuotiailla aikuisilla tanssin ja muun kuntoharjoittelun tuloksena 18 kuukauden periodin aikana. Tutkittavina olleet tapasivat kahdesti viikossa 90 minuutin ajan ensimmäisen 6 kuukauden ajan ja sitten kerran viikossa seuraavan vuoden ajan.

Tanssitunteihin sisältyi jatkuvasti muuttuva koreografia joissa oli mukana hyppyjä ja hypähtelyä, pään kääntämisiä sekä mm mambo-askeleita. Kuntoharjoittelu koostui kestävyys-, voima- ja liikkuvuusharjoittelusta. Kaikki tutkimukseen osallistuneet kävivät läpi aivokuvantamisen sekä asentoon vaikuttavia kontrolliharjoitteita.

kehonomi kamppi helsinki osteopatia hieronta valmennus

Tutkimuksen päätteeksi tutkijat havaitsivat merkittävän nousun vasemman puoleisen hippokampuksen koossa. Tanssineella otantaryhmällä kuitenkin huomattiin nousua koko hippokampuksen alueella.

Hippokampus herättää kiinnostusta siinäkin mielessä että juuri tämä aivojen osa reagoi normaaliin ja myös patologiseen ikääntymiseen. Hippokampus on avainasemassa kognitiivisissa toiminnoissa kuten muisti tai oppiminen ja se vastaa sensorimotorisesti myös tasapainosta eli siitä toiminnallisesta ominaisuudesta joka suoraan vaikuttaa kaikkeen fyysiseen tekemiseen ja myös elämänlaatuun.

Tanssijoiden koordinaatio ja tasapainokyky paranivat huomattavasti vertailuryhmään eli kuntoharjoittelijoihin nähden, käy ilmi samaisesta tutkimuksesta.

Tanssi vapauttaa kokolailla. Kokeile vaikka.. sillä ei ole väliä osaatko tanssia vai et. Se on ensinnäkin loistava kuntoilumuoto tai oheistreeni ja myös emotionaalisesti piristävää.

Kiitos ajastasi että jaksoit lukea tämän.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *